Favoriet

Gazon

Mammotion komt met maairobot met opvangbak

Machinefabrikant Mammotion introduceert een maairobot die grasresten, vuil en bladeren opveegt in een opvangbak. Zodra de bak vol is, wordt deze automatisch geleegd.

Machinefabrikant Mammotion introduceert een maairobot die grasresten, vuil en bladeren opveegt in een opvangbak. Zodra de bak vol is, wordt deze automatisch geleegd.

De maairobot heeft twee maaischijven met elk drie mesjes. De maaibreedte van één schijf is 320 millimeter. De maaihoogte is instelbaar van 30 tot 100 millimeter. Achter de maaischijven zit een roterende borstel die het losse vuil van het gras in de opvangbak veegt. Zodra de opvangbak vol is, wordt deze automatisch geleegd. Via een applicatie kun je aangeven waar de robot de bak mag legen. Over de inhoud van de opvangbak doet de fabrikant nog geen uitspraken.

Camera

De maairobot heeft geen begrenzingsdraad nodig. Aan de voorkant zit een 3D-camera die het gazon in kaart brengt en obstakels detecteert. Daarnaast beschikt de robot ook over een rtk-gps-systeem. De maaier kan daardoor in rechte lijnen maaien zonder overlap. Valt het gps-signaal weg, dan navigeert de robot met behulp van de 3D-camera. De camerabeelden worden via wifi of een 4G-netwerk ook doorgestuurd naar de applicatie. Zo kun je via je telefoon meekijken met de robot. De maairobot kun je eventueel ook bedienen met je stem.

Voorbestellen

De fabrikant laat weten dat je de Yuka-robot vanaf eind januari kunt voorbestellen via de crowdfundingswebsite Kickstarter. Wanneer de robot daadwerkelijk verkrijgbaar is, meldt Mammotion nog niet. Ook de prijs is nog onbekend. De robots van Mammotion worden sinds de zomer van 2023 naar Nederland gehaald door Knopert uit Raalte (Ov.).

Gerelateerde artikelen