Favoriet

Maaien

Swardman bouwt nieuwe versie van accukooimaaier

De Tsjechische fabrikant Swardman heeft de elektrische Electra-kooimaaier doorontwikkeld. De Electra 2.0 heeft onder meer nieuwe software waardoor de kooimaaier langer op een acculading kan maaien.

De Tsjechische fabrikant Swardman heeft de elektrische Electra-kooimaaier doorontwikkeld. De Electra 2.0 heeft onder meer nieuwe software waardoor de kooimaaier langer op een acculading kan maaien.

De Swardman Electra 2.0 heeft een lithiumijzerfosfaat-accu. Dankzij de nieuwe software kun je volgens de producent tot 1.700 vierkante meter op een acculading maaien. Dat is 300 vierkante meter meer dan bij de versie die zes jaar geleden werd geïntroduceerd. Verder is het batterijmanagementsysteem aangepast. Dit systeem zorgt ervoor dat de accucellen tijdens het opladen gelijkmatiger en voorzichtiger worden opgeladen. Dat moet vooral de levensduur van de accu ten goede komen.

Bij de Electra 2.0 is er ook opnieuw over de gewichtsverdeling nagedacht. Door een betere gewichtsverdeling zou de maaier stabieler en eenvoudiger te manoeuvreren zijn. Daarnaast is de maaihoogte over de volledige werkbreedte nauwkeuriger en gelijkmatiger.

Opvangbak

De Electra 2.0 is er in twee werkbreedtes: 45 en 55 centimeter. Er is keuze uit drie maaicassettes met 5, 6 of 10 messen. Eventueel kun je de maaikooi ook verwisselen voor een verticuteer-, beluchtings-, snij- of borstelcassette.

Naast de stalen opvangbak is er nu ook een opvangbak leverbaar die grotendeels uit textiel bestaat. Dat materiaal maakt de opvangbak 30 procent lichter dan de stalen variant. Doordat je door de stof heen kunt kijken, kun je ook eenvoudiger zien hoe vol de opvangbak zit. De stoffen opvangbak maakt de maaier wel 99 euro duurder dan één met een stalen versie.

De nieuwe Swardman Electra 2.0 is in uiteenlopende kleuren te bestellen. Met de komst van de Electra 2.0 behoort tevens een olijfkleur tot de mogelijkheden. De maaiers hebben een vanafprijs van 3.379 euro.