Trioliet Triomix voert automatisch

In navolging van Mullerup, Pellon en Rovibec introduceert ook het Nederlandse Trioliet een automatisch voersysteem. Tijdens Eurotier, half november in het Duitse Hannover, toont het bedrijf een voerrobot voor bedrijven met minstens 80 gve. Het systeem is echter uit te breiden, zodat het uiteindelijk met meerdere voerbakken 400 koeien kan voeren. De Triomatic bestaat uit twee delen. Deel een is de voerkeuken met haar aanvoorbodems. Daarop kun je kuilblokken en balen neerzetten. Het voer verplaatst zich door een ketting over de bodem. Een snijsysteem, dat wat wegheeft van een kuilvoersnijder, haalt de gewenste hoeveelheid voer van het blok. Dat voer valt daarna op een band. Die band weegt en transporteert het voer naar het tweede deel van de installatie; de voerrobot. Deze kleine verticale menger heeft twee vijzels. De bak hangt aan een rail die ook voor de stroom toevoer zorgt. Uiteindelijk doseert deze bak het voer middels een losband voor het voerhek. Afhankelijk van de uitvoering zal het systeem tussen 150.000 en 300.000 euro kosten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.