Melkverband beschermt beschadigde tepel

Het Melkverband van Dr. Kenndoff beschermt een beschadigde tepel. Opvallend is dat de kunststof pleister kan blijven zitten tijdens het melken.
De Duitse Dr. Kendoff heeft een soort speen pleister voor beschadigde spenen ontwikkeld. Het zelf plakkende verband is gemaakt van Polyurethaan. Dit is een zeer flexibele kunststof. Het verband heeft de vorm van een gebogen pleister. Je plakt het om de tepel, waardoor er geen vuil meer in de wond kan komen. Het verband plakt aan de tepel vast en blijft zelfs tijdens het melken zitten. Het verband zou tot maximaal 12 melkingen blijven zitten.
Slotgat beschadiging
Met de pleister is het ook mogelijk om het slotgat af te sluiten. Je plakt dan eerst een pleister om de tepel waarna je een tweede pleister half over de vorige plakt. De onderzijde van de pleister steekt dan onder de tepel uit, waarna je deze dicht drukt en daarmee afsluit. Een koffertje met 12 pleisters kost 114 euro.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.