ZLTO: nog geen grote problemen door droogte

beregenen verbodIn het zuiden van Nederland heerst er nog geen droogte probleem. Veel waterschappen hebben wel een beregeningsverbod uit oppervlaktewater ingesteld. Doel van het verbod is om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voldoende voorraad te behouden voor de warme en droge periode die wordt verwacht.

“Als er hier problemen ontstaan zal dat vooral in West-Brabant zijn”, vertelt Mark de Jong van ZLTO. “In de rest van ons gebied zijn veel diepe putten waar boeren grondwater uithalen. Daar vormt de droogte geen probleem.”

Een rondje langs de waterschappen leert dat op veel plekken in Nederland de waterstand laag is, maar dat er nog geen man overboord is. Door het ingestelde verbod denken de waterschappen het probleem voor te zijn. “Bovendien wordt er regen  en onweer verwacht halverwege deze week, dan kan het wel weer eens te nat worden”, sluit De Jong af.

De verboden gelden tot nader bericht van de waterschappen.

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.