Drachttest GEA op basis van druppel bloed

Drachttest_GEAGEA Farm Technologies brengt een drachttest op basis van een druppel bloed op de markt. Daarmee kan de dracht bij melkkoeien, jongvee en vleesvee worden bepaald.

Volgens GEA is het met de nieuwe drachttest mogelijk om op elk gewenst moment en binnen tien minuten worden vastgesteld of een dier drachtig is. De meting gebeurt op basis van het PAG hormoon dat in het bloed aanwezig is wanneer een dier drachtig is. Het testresultaat heeft, zo meldt GEA, een betrouwbaarheid van 98 procent.

Voor de meting van de PAG waarde moet een druppel bloed vermengd worden met een paar druppels van een vloeistof dat bij de drachttest wordt geleverd. De menging wordt op een testcartridge aangebracht. Wanneer op de cartridge zowel een testlijn als een controlelijn zichtbaar is, kan het dier als drachtig worden beoordeeld.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.