Favoriet

Verzorging

Smarttag Hals van Nedap wint IF Award

De in september 2013 geïntroduceerde halslabel dat tochtdetectie en gezondheidmonitoring bij melkvee mogelijk maakt heeft een IF Award gewonnen. De fabrikant van de halsband, Nedap, heeft op vrijdag 28 januari de product design award in de categorie Industry/skilles trades ontvangen.

De in september 2013 geïntroduceerde halslabel dat tochtdetectie en gezondheidmonitoring  bij melkvee mogelijk maakt heeft een IF Award gewonnen. De fabrikant van de halsband, Nedap, heeft op vrijdag 28 januari de product design award in de categorie Industry/skilles trades ontvangen.

Nedap ontwikkelde in samenwerking met WeLL Design de prijswinnende behuizing van de Nedap Smarttag Hals. Het materiaalgebruik geeft de halsband volgens de makers een robuuste, waterdichte behuizing, bestand tegen de stal omgeving. Een losse ‘bumper’ beschermt de elektronica. De ergonomische vorm en gewichtsverdeling van de Smarttag zouden zorgen voor een optimale positie aan de nek van de koe.

Met de Smarttag Hals kunnen metingen gedaan worden van bewegingen die duiden op tochtigheid. Ook de vreettijd wordt waargenomen. Afwijkingen zouden kunnen wijzen op gezondheidsproblemen. Met de metingen kan de veehouder op tijd reageren als er iets niet in de haak is.

Gerelateerde artikelen