Nieuwe mestschuif, aandrijfunit en schakelkast van Spinder

20150105_Spinder_schuifEind 2014 presenteerde Spinder Stalinrichting een nieuwe mestschuif die het bedrijf speciaal ontwikkelde voor het schuiven emissiearme vloeren met afstortspleten. De schuif is niet te hoog, rondom voorzien van rubber en heeft afgeronde hoeken. Al deze aspecten moeten het dierwelzijn ten goede komen.

Onder de schuif zit een derde rubberstrip die voor schonere en drogere vloeren moet zorgen.

Aandrijfunit

Met de nieuwe schuif komt ook een nieuwe aandrijfunit, de Turtle. Met deze nieuwe unit heeft de mestschuif een lagere snelheid van 2,6 meter per minuut. Dat geeft dieren meer tijd om over de schuif te stappen. De unit kan schuiven in stallen tot 140 meter lengte trekken.

Centrale bediening

Om meerdere schuiven centraal te bedienen komt Spinder ook met de Premium-schakelkast. Met deze kast kunnen maximaal 12 schuiven worden bediend. Bedienen van de schuiven kan ook op afstand, vanaf de trekker bijvoorbeeld tijdens het instrooien van de boxen.

20150105_Spinder_aandrijfunit

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.