SAC introduceert nieuwe melkklauw

Melkmachinefabrikant SAC komt met de Uniflow 4S melkklauw. Het is de opvolger van de Uniflow 4, die overigens gewoon in het programma blijft. Grootste verschil, de Uniflow 4S heeft een trapeziumvorm en is dus niet rond zoals de Uniflow 4.

Die trapeziumvorm maakt het melkstel vooral geschikt voor zij-aan-zij melkstallen en voor buitenmelkers. De melkklauw is namelijk smal, zodat je door de achterpoten door kunt melken. De aansluitingen voor de tepelbekers aan de achterkant van de klauw staan dichter bij elkaar, wat goed past bij de vorm van het uier. De achterspenen staan immers ook dichter bij elkaar dan de voorspenen.

Kunststof en rvs tepelbekers

Er zijn lichte kunststof tepelbekers leverbaar, maar ook rvs versies. Die laatsten maken de klauw ongeveer 0,8 kg zwaarder, wat de klauw geschikt maakt voor swingover melkstallen. Met kunststof tepelbekers weegt de klauw 1,6 kg. SAC  kan de Uniflow 4S leveren met ronde en vierkante tepelvoeringen en met en zonder afsluitventiel. SAC Liet de klauw voor het eerst tijdens Land- & Tuinbouwbeurs Oost Nederland/Achterhoek die vorige week plaatsvond.

20150608_sac_uniflow_4s

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.