Grote banden onder nieuwe Joskin mesttank

Het Belgische Joskin breidt het assortiment uit met een nieuwe mengmesttank: de Tetrax2 16000S. De 16.400 liter grote tank beschikt over vier naast elkaar geplaatste wielen. De banden hebben een formaat van 650/85R32.

De vier wielen moeten het gewicht beter over de bodem verdelen, waardoor bodemverdichting wordt vermeden. De banden hebben een diameter van meer dan twee meter. Het contactoppervlak van deze banden is groter dan van de banden die Joskin voorheen monteerde op vergelijkbare mesttanks. Dat zorgt voor een betere gewichtsverdeling. Joskin bouwde de tank rondom de wielen, waardoor de hoogte van de tank niet toeneemt.

Opties

De Tetrax2 16000S is beschikbaar met een vacuümpomp met een opbrengst van 25.000 liter lucht per minuut of een lobbenpomp van 8.000 liter mest per minuut. Om tijd te besparen tijdens het vullen beschikt de tank over een 8 of 10 inch zuigarm. Daarnaast is isobus-bediening een optie.

TETRAX 3

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.