NVWA inspecteert gebruikte co-materialen covergisters

Bij inspecties bij covergisters legt de NVWA de komende maanden de nadruk op de beoordeling van gebruikte co-materialen. Dat meldt de NVWA. Volgens de meststoffenwet moeten bedrijven met een covergister een inzichtelijke administratie hebben.

De aard en de samenstelling van geaccepteerde en gebruikte co-materialen moeten aan de wet voldoen en dat moet door bedrijven kunnen worden aangetoond.  Dat geldt volgens de NVWA voor de mineralenverantwoording (fosfaat en stikstof) en voor de toetsing op toelaatbaarheid. Analyses mogen niet meer dan 1 jaar oud zijn, want die worden niet geaccepteerd.

Een overtreding van de meststoffenwet op dit punt kan verstrekkende gevolgen hebben voor de verantwoordingsplicht, de gebruiksnormen en ook voor de SDE subsidie.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.