Agromek 2016: JCB telescooplader met nieuwe transmissie

JCB heeft de 541-70 Agri Pro meegenomen naar Agromek. De telescooplader heeft een nieuwe transmissie. De machine is door de beurs gewaardeerd met twee sterren.

De telescooplader heeft een vermogen van 106 kW (145 pk). Nieuw aan de machine is de DualTech VT transmissie. Volgens JCB kun je de transmissie het beste omschrijven als een mengeling van een hydrostaat, een traploze en de klassieke powershift.

JCB_1

Tot 19 kilometer per uur is de transmissie traploos, daarna schakelt hij automatisch over naar de powershiftfunctie met drie fasen. Reden voor de verandering in de transmissie is volgens JCB de winst die behaald wordt in het brandstofverbruik.

JCB_3

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.