Krone komt met nieuwe 4 meter maaier

De Duitse machinefabrikant Krone komt met de EaseyCut R 400 schijvenmaaier. De achtermaaier vervangt de oude Easycut 400 en heeft geen kneusinrichting. De machine heeft nieuwe ontlastingsveren gekregen waardoor de bodemvolging en reactietijd van het ontlastingsysteem beter is, volgens de fabrikant.

De maaier heeft een werkbreedte van 4,04 meter. Voor transport wordt de machine hydraulisch naar achter gezwenkt. Het nieuwe ontlastingssysteem is compacter doordat de ontlastingsveren nu in elkaar zitten in plaats van apart, zoals bij z’n voorganger. In combinatie met de parallelophanging DuoGrip zal de maaier een beter maairesultaat opleveren. De 3-punts ophanging is verzwaard omdat veehouders beschikken over steeds grotere trekkers.

Pendelstop-cilinder

Om de 4 meter grote maaier een goede bodemvrijheid te geven is de machine voorzien van een pendelstop-cilinder. Deze cilinder wordt automatisch bediend wanneer de machine wordt geheven op de kopakker.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

1 Reactie op Krone komt met nieuwe 4 meter maaier

 1. Avatar Edward Ensing schreef:

  Ik wil graag horen of je de maaihoogte netjes en snel kunt aanpassen. Dus niet met de topstang. De grote wens is dat je deze snel kunt aanpassen tussen de 4 en 7 cm?
  Hier is zeer veel belangstelling voor, omdat je dan de grasklaver kunt managen, de beweidingsopname kunt verhogen, en kunt voorkomen dat het groeipunt van het gras wordt geraakt. Er zijn maar weinig goede maaimachines.

  Met vriendelijke groet,
  Barenbrug Holland
  Edward Ensing
  Ruwvoerspecialist