Peeters presenteert Pitbull minishovel

Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur (NB) heeft op Intermat in Parijs zijn lijn minishovels aan het publiek voorgesteld. Na een aantal teasers zijn nu ook het uiterlijk en de specificaties van de machines bekend.

De machines krijgen de naam Pitbull en zijn er in drie typen: X25-36, de X27-45 en X30-45 Tele. De eerste twee cijfers geven het gewicht aan van de machines (x 100 kg) en de laatste twee cijfers staat voor het motorvermogen van de machines in pk’s. Het vermogen komt voor alle typen uit een viercilinder Kubota motor. De typen met 45 in de typeaanduiding hebben daarnaast nog een turbo.

Het kleinste type, de X25-36, heeft een hydrostatische transmissie met een rijbereik van 0-19 km/h. De andere typen hebben een rijbereik van 0-28 km/h.

Hefcapaciteit

De X25-36 en X27-45 hebben een open giek met parallelgeleiding en heffen 1.800 kg. De X30-45 heeft een uitschuifbare giek waarvan de maximale hefcapaciteit 1.600 kg bedraagt.

De X30-45 is het enige model met uitschijfbare giek en tilt 1.600 kg.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.