Favoriet

Transport

Nieuwe accu en oplader in elektrische Weidemann-kniklader

Weidemann heeft de elektrische 1160 eHoftrac verder doorontwikkeld. De kniklader is voorzien van een nieuw type accu en een geïntegreerde oplader.

Sinds vorige maand voorziet de Duitse fabrikant Weidemann de 1160 eHoftrac van een AGM-accu van de firma Hoppecke. De afkorting AGM staat voor Absorbent Glass Mat. Bij dit type accu zijn de elektrolyten in een vlies van glasvezel gewikkeld. De accu is hierdoor minder temperatuurgevoelig en ontwikkelt minder warmte bij het opladen en tijdens het gebruik. Vanwege de lagere ventilatiebehoefte is het laadproces veiliger. Verder is tussentijds opladen mogelijk zonder dat het aantal laadcyclussen de levensduur van de accu beperkt, aldus de fabrikant.

Oplader aan boord

De oplader van de kniklader hing voorheen als een apart apparaat aan de muur. Deze oplader is nu geïntegreerd in de machine. Het laadstation heb je dus altijd bij je. Via een 230 volt-stopcontact laadt je de accu op. Machines die beschikken over de oude technologie kunnen omgebouwd worden naar de AGM-technologie.