De nieuwe VMS van DeLaval

DeLaval heeft de nieuwe VMS V300 gepresenteerd. Aan de buitenkant is er niet direct iets te zien van de veranderingen, onder de kap des te meer.

De meest in het oogspringende veranderingen zijn de nieuwe plek van het touchscreen en het nieuwe camerasysteem aan het uiteinde van de arm. Daarnaast is de nieuwe V300 zelflerend, dat verkort de aansluittijd. De teatspray wordt preciezer aangebracht, waardoor behandelmiddel bespaard wordt.

De melkslangen zijn in tegenstelling tot die van de oude VMS niet meer van rubber maar van siliconen. Dat maakt ze minder slijtgevoelig. De basis van de V300 is gelijk aan de oude VMS, daardoor past een nieuwe box precies op de plek van de oude. De V300 is weliswaar iets langer, maar omdat de monteur bij het onderhoud niet meer achter de box hoeft te sleutelen, kun je de V300 bijna tegen de wand installeren.

Meer over de software, het voorbehandelen, de melkstroom en het camerasysteem is te lezen in het nieuwste nummer van Veehouderij Techniek dat op vrijdag 13 juli verschijnt. Nog geen abonnee?

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.