Eima 2018: Repossi geeft acrobaat met RaRake tweede leven

In Italië zijn de harken die we in Nederland als het type ‘acrobaat’ kennen nog steeds populair. Ze hebben echter een nadeel, ze brengen grond en andere verontreiniging bij het gras in de wiers. Fabrikant Repossi denkt dat te hebben verholpen.

Repossie bouwt met de RaRake een acrobaat 2.0. Opvallend zijn de dubbele harkwielen. De achterste is iets groter dan de voorste. Daardoor raakt de achterste de grond wel, maar de voorste, die op dezelfde as is gemonteerd niet. De achterste drijft het voorste wiel aan. Dat voorste wiel brengt het gras in de wiers. En omdat dit wiel de grond niet raakt, zit er dus ook geen verontreiniging in het gras. De eerste resultaten van een onderzoek dat met een Europese subsidie werd gefinancierd, onderschrijven die gedachte.

Een RaRake met een werkbreedte van 7,50 meter kost ongeveer 20.000 euro. Vanaf mei volgend jaar moeten de machines te koop zijn.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.