Strautmann Ambion heeft balkinvoer

Machinefabrikant Strautmann komt met een serie sobere opraapwagens met groot laadvolume. De serie heet Ambion en is voorzien van een balkinvoer.

De Ambion vervangt daarmee de types Vitesse-4201 en 4701. De fabrikant geeft aan dat de machines vooral geschikt zijn voor het laden van hooi en andere droge gewassen. De Ambion 440 en 500 hebben een inhoud van 42 en 49 kuub. Laden gebeurd met een gestuurde pickup van 1,80 meter breed. Standaard is er een balkinvoer met vier invoerbalken die worden aangedreven door een dubbele ketting. Optioneel is er een versie met vijf balken die wordt aangedreven door tandwielen.

Standaard is een Ambion voorzien van een snijinrichting met 6 messen. Optioneel is dit uit te breiden tot maximaal 37 messen. Elk mes is afzonderlijk beveiligd.

Houten bodem

De bodem in de wagen is van 25 mm dik hout. Er is keuze tussen 10- en 13-tons assen die optioneel meelopend gestuurd zijn. Als maximale bandenmaat geeft Strautmann 710/40R22.5 op.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.