Nieuwe BX afvoerband op Vicon schijvenmaaier

Vicon introduceert de BX afvoerband op de 10.2 meter brede Extra 7100T vlinder schijvenmaaier combinatie. De nieuwe feature op de 7100-serie past de werkbreedte en overlap voortdurend aan, zonder dat de bodemdruk moet worden aangepast.

Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan, voor dezelfde uniforme zwadbreedte, ongeacht de positie van de maaiunits. Als de maaiunits zijwaarts worden verschoven om de overlap aan te passen, past de bandsnelheid zich aan om de benodigde verandering in werpafstand te compenseren. Bij het vergroten van de overlap voor het maaien rond de bochten wordt de bandsnelheid verlaagd.

Daarnaast detecteert Vicon BX ook wanneer een band of maaiunit omhoog wordt gebracht en compenseert om ervoor te zorgen dat het gewas binnen de beoogde zwadbreedte blijft. De bandsnelheid van de zwadband wordt automatisch verlaagd om te voorkomen dat het gewas over het middenzwad wordt gewerkt. Voordat de maaiers worden geheven op de kopakker, gaat het toerental van de banden automatisch en kort omhoog zodat de zwadbanden snel leeg draaien.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.