Hanskamp introduceert koeientoilet

Urine van de koe separaat opvangen. Dat is wat het koeientoilet van Hanskamp doet. De eerst modellen van het CowToilet komen in 2020 op de markt.

Een revolutionair systeem, zo noemt Hanskamp de nieuwe uitvinding. Met het CowToilet wil het bedrijf de ammoniakemissie reduceren. Het CowToilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem. Het systeem vangt urine op voordat het de vloer raakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk zenuwreflex die een plasneiging bij de koe veroorzaakt. Die techniek is geautomatiseerd door Hanskamp. Het CowToilet wordt op de banden van de uier van de koe geplaatst en beweegt mee met de koe. De techniek zoekt de zenuw. Deze zenuw, die het plasreflex triggert, wordt aangeraakt waardoor de koe gaat urineren. De urine wordt opgevangen in het reservoir van het CowToilet en wordt daarna afgezogen en apart opgeslagen.

Belangrijk aan het systeem is dat koeien vrijwillig het CowToilet bezoeken. Het bezoek aan het toilet wordt namelijk gecombineerd met het krijgen van hun dagelijkse portie brok.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.