Peecon voermengwagen met 70 kuub inhoud

Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur (NB) is op dit moment bezig met de bouw van een Peecon voermengwagen met een inhoud van maar liefst 70 kuub. De voermengwagen wordt daarmee de grootste ter wereld.

Het vorige record van grootste voermengwagen was ook al van Peecon. Dat exemplaar heeft een inhoud van 64 kuub. De 70-kuubs mengwagen heeft maar liefst vier verticale mengvijzels die worden aangedreven door een olie gekoelde vertragingskast met drie snelheden. Om het gras voor het voerhek te krijgen worden vijf losdeuren gemonteerd. De juiste hoeveelheid voer afwegen doet de Biga Mammoet met 10 weegstaven. Om goed om de wagen heen te kunnen kijken wordt de wagen voorzien van een Bird View-camerasysteem.

De 70-kuubs mengwagen wordt op dit moment gebouwd in Etten-Leur. De machine is bestemd voor de Amerikaanse markt.

Onderstel

Het onderstel is voorzien van drie zware BPW-assen. Om al het gewicht te kunnen dragen zijn 12 wielen in de maat 295/60R22.5 in dubbelluchtopstelling gemonteerd. Het onderstel is hydraulisch geveerd en gedwongen gestuurd.

Zo komt de Biga Mammoet 70 er ongeveer uit te zien. Op de foto de 64-kuubs variant.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.