‘Kalverdrinkrobot verbetert gezondheid kalveren’

Het gebruik van de kalverdrinkautomaat CalfRail heeft een positief effect op de kalvergezondheid. Dat constateert melkveebedrijf Bahnitz dat sinds een half jaar gebruik maakt van vier CalfRails, zo meldt Top Agrar.

In de nieuwe kalverstal, die plaats biedt aan 80 kalveren, worden de dieren vijf keer per dag automatisch van kalvermelk voorzien door vier CalfRail-drinkautomaten van de firma Förster – een totaalinvestering van 3,5 ton. Nadat de klus erop zit, reinigt het apparaat zichzelf. Dat bespaart het melkveebedrijf in Möthlitz (Brandenburg) op jaarbasis zo’n 30.000 euro. Bovendien houdt het apparaat keurig bij wat elk kalf heeft gedronken. Voorheen kregen de kalveren er twee keer daags kalvermelk toegediend met een melktaxi.

Ook de gezondheid van de kalveren is een stuk verbeterd, meldt bedrijfsleider Jan Tanneberger. Het aandeel kalveren dat in de eerste veertien dagen na geboorte ziek werd, is gehalveerd.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.