Strautmann-opraapwagen met kunststof vingers

De Duitse fabrikant Strautmann prestenteert op Agritechnica zijn nieuwe Magnon- opraapwagens. De Magnon heeft een beweegbare voorwand, maar meest opvallend zijn de kunststof vingers van de pick-up die het gras naar binnen werken.

Strautmann heeft bij de Flex-Load-pick-up voor de kunststof vingers gekozen omdat deze zich beter aanpassen aan een oneffen ondergrond dan stalen tanden. Bovendien zijn de flexibele tanden zeker zo sterk als stalen tanden. De Flex-Load-pick-up heeft een werkbreedte van 2,25 meter en wordt hydraulisch aangedreven. De kunststof vingers zijn opgesteld in zes V-vormige rijen voor een constante invoer.

De Magnon-opraapwagenserie gaat de huidige Tera-Vitesse-serie vervangen. De serie bestaat uit de modellen Magnon 430, 470 en 530 met een inhoud van 42, 46 en 52 kuub.

Snijvlakken

Standaard is de wagen voorzien van 48 messen met snijvlakken aan beide kanten wat voor een theoretische snijlengte van minimaal 35 mm zorgt. De Magnon 430 en 470 staat op een tandemstel en de Magnon 530 is een drieasser met een totale last van 30 ton.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.