Mulchen opnieuw uitgevonden

De Duitse uitvinder Johannes-George Sommer uit Eichsfeld heeft een effectieve machine ontwikkeld in de strijd tegen de maisstengelboorder. Zijn Z-ex-Schläger is een alternatief voor een mulcher.

De Z-ex-Schläger is gebaseerd op een Celli-rotorkopeg waarvan de tanden zijn verdwijderd. Op vier van de twaalf roteren heeft Sommer een 1 kg zware en 20 cm lange ketting met een stalen mof gemonteerd. In plaats van een diepterol heeft de machine aan de achterzijde wielen gekregen. De topstang is vervangen door een ketting en de werkdiepte bepaal je met de hef.

Bij 1.000 toeren op de aftakas van de trekker draaien de rotoren 600 omwentelingen per minuut en maakt het uiteinde van de stalen mof en omtreksnelheid van 40 meter per seconde. Met die snelheid worden stoppels tot in de grond aan gort geslagen en daarmee verliest de maisstengelboorder zijn winterschuilplaats. (Agrarheute)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.