Euromilk komt met horizontaal-menger

De Poolse machinefabrikant Euromilk komt met een nieuwe serie horizontaal mengende voermengwagens. Voorheen maakte het bedrijf alleen verticaalmengers, die via de eveneens Poolse fabrikant Samasz ook in Nederland te krijgen zijn.

De nieuwe serie mengwagens met horizontale mengvijzels krijgt de naam Puma en is verkrijgbaar in vier modellen van de Puma 11 tot aan de Puma 17, waarbij het getal refereert aan de inhoud van de wagens. De wagens hebben elk twee verticale mengvijzels onderin de mengkuip. Om het voer te snijden zijn er op de Puma 11 en Puma 13 128 ronde-kartelmesjes gemonteerd, waar de twee grootste modellen 152 en 164 mesjes hebben.

10 mm dik

De bodem van de mengwagens is standaard 10 mm dik, waar er optioneel nog 2 mm extra zuurbestendig staal kan worden gekozen. Aan de zijkanten zijn losdeuren gemonteerd. Standaard is er een glijgoot, optioneel is er een bandje mogelijk om ook in hogere voertroggen te kunnen lossen. Voorop de wagen is te zien hoe ver de losdeur open staat.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.