Veiligere mestwagen van Shanks Engineering

Het Ierse Shanks Engineering introduceert de Safer Tanker die de veiligheid tijdens het mest uitrijden op hellingen moet bevorderen.

De Safer Tanker bestaat uit twee compartimenten waarvan de voorste vol blijft tot dat het achterste compartiment leeg is. Dit voorkomt dat de vloeistof in het voorste compartiment gaat bewegen. Ook is de wagen 400 mm lager dan een conventionele mestwagen. De as loopt namelijk door de tank, dat zorgt voor een lager en dus veiliger zwaartepunt.

De wagens zijn verkrijgbaar met een inhoud van 9.319 liter, 11.137 liter en 12.501 liter. (Foto: Agriland)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.