Zwitserse veehouder bedenkt eigen aanschuifsysteem

Melkveehouder Adrian Zumstein en computertechneut Joel Ming uit het Zwitserse Giswil ontwikkelde het Smart Stall-voeraanschuifsysteem. De stalen constructie met daaraan een oude band beweegt voort in een rail die onder het voerhek vastzit. Een lier trekt de band van de ene naar de andere kant van de stal.

Een oude kieperband drukt het voer naar het hek toe. Om te voorkomen dat de band over de grond sleept, zit er aan de onderkant van het wiel een steunwiel. Het frame, waaraan de aanschuifband vastzit, zit in een rail. Een rubberen flap voorkomt dat het voer in de rail terecht komt. Mocht de aanschuifband iets raken, dan schakelt de lier uit veiligheidsredenen automatisch uit. Wil je de band uit de voergang hebben, dan kun je het framewerk opklappen.

Bediening via app

Het voeraanschuifsysteem kun je op afstand bedienen met je smartphone. Het systeem is namelijk gekoppeld aan Smart Home, een applicatie waarmee je normaal gesproken de verlichting en verwarming in je huis bediend. Via een bewakingscamera, die hij ook op de app heeft aangesloten, kan de veehouder zien of er nog voldoende voer voor het hek ligt. Zo niet, dan kan hij het aanschuifsysteem activeren. Ook kan hij de werkzaamheden inplannen. In dat geval schuift de Smart Stall iedere twee uur het voer automatisch aan.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.