Evers ruggenteeltwoeler voor mais

Evers Agro heeft een machine ontwikkeld waarmee ruggen gemaakt worden waarin later mais gezaaid wordt. De techniek komt uit het noorden van Duitsland. Een van de voordelen van mais telen in ruggen is de snellere opwarming van de grond.

De nieuwe machine trekt de grond waar de maisrijen komen los tot een maximale diepte van 45 cm. De grond wordt door de rechte vorm van de woeltand niet gemengd. Storende lagen worden wel opgebroken. Vervolgens maken twee elementen aan beide zijden van elke rij de rug. De machine die Evers testte is er eentje die zes rijen maakt. De ruggen worden aangedrukt door rollen. Daarna kan de maïszaaimachine z’n werk doen.

Volgens Evers geeft het telen van mais in ruggen meer zekerheid van een goede opbrengst. Bovendien blijft bij extreme regenval het water tussen de rijen staan en staat de maïsplant niet direct onder water.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.