Nieuwe boeren-triplemaaiers van Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger vernieuwt de boeren-triplemaaiers uit de Novadisc-serie. De maaiers zijn leverbaar met een werkbreedte van 7,24 tot 8,92 m.

De Novadisc-serie triplemaaiers bestaat uit drie typen: de 732, 812 en 902. Ze hebben respectievelijke een werkbreedte van 724, 809 en 892 cm. Volgens de fabrikant is er bij gebruik van een 304 cm brede frontmaaier aan beide zijden een overlap van 52 cm waardoor strepen in bochten tot het verleden behoren.

De vlindermaaier is voorzien van zijophanging voor beide maaiers. Twee veren ontlasten de maaibalk voor een goede bodemvolging. Het gewicht waarmee de maaibalk op de bodem rust is in drie stappen instelbaar zonder gereedschap.

Vanaf 62 kW

De maaiers wegen relatief weinig en zijn geschikt voor trekkers vanaf 62 kW (85 pk). Dat geldt voor de Novadisc 732. Het grootste type staat voor 73 kW (100 pk) in de boeken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.