Patura Klima-ruif zorgt voor schaduw in de wei

Patura, de leverancier van onder meer stalinrichting en afrastering, introduceert de Klima-ruif; een grote parasol die je kunt opbouwen op een hooiruif. De overkapping is 32 vierkante meter groot en zorgt voor een schaduwplek in de wei.

De parasol kun je opbouwen op alle vierkante Patura-ruiven die geproduceerd zijn vanaf 2009. Het ‘dak’ wordt direct op het basisframe van de ruif gemonteerd. Volgens de handleiding neemt het in elkaar zetten en monteren van de overkapping ongeveer vijf tot zes uur in beslag. Centraal in het midden van het dak zit een ventilatieopening. Opgetrokken warmte kan daardoor onder de parasol vandaan.

Om de ruif te verplaatsen, kun je de dakdelen neerklappen langs de zijkanten van de ruif. Uitgeklapt hangt het dak ongeveer 2,5 meter boven de grond. Dit is hoog genoeg om met een trekker met voorlader een baal in de ruif te leggen. De Klima-ruif kost 2.092 euro exclusief btw. De kosten van de hooiruif moet je daar nog bij optellen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie