Uitschuifas op Veenhuis-mesttanks

Veenhuis Machines in Rijssen heeft een Quad-Shift-uitschuifconstructie ontwikkeld voor mesttanks. Van de enkele as met vier even grote wielen kunnen de buitenste wielen 65 cm naar buiten worden geschoven.

Door de buitenste wielen in het veld uit schuiven, is er geen overlap meer met de trekkerwielen. Elk wiel heeft dus zijn eigen spoor en het gewicht wordt op deze manier verdeeld over de bodem. Doordat de wielen onafhankelijk van elkaar kunnen draaien, treedt er bovendien in de bochten geen wringing op.

Pendelconstructie

Een hydraulische pendelconstructie zorgt ervoor dat de druk op elk wiel even groot is. Onder de tank met een inhoud van 15.850 liter monteert Veenhuis vier banden van de maat 620/80R42.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie