De verplaatsbare eenlingbox is een doorontwikkeling op de mobiele kalverstal voor een groep van 10 kalveren die Alpuro Breeding eerder al introduceerde. De nieuwe mobiele eenlingboxenstal bestaat uit vijf bij elkaar gebouwde eenlingboxen en is dan ook geschikt voor vijf kalveren tot een leeftijd van ongeveer drie weken.
Verzinkt
De stal heeft een verzinkt metalen frame met wanden en een dak van isolatieplaten. De hokafscheiding tussen de kalveren is van kunststof. De kalveren staan op hardhouten roosters.

Verplaatsen
De stal is 5 meter lang en 2,5 meter diep. Het schuine dak heeft een hoogte van 2,25 meter. Hij is eenvoudig te verplaatsen met een trekker. Aan de ene zijde plaats je twee wielen aan de stal, aan de andere kant monteer je de trekhaak. Je neemt de trekhaak in de gatenbalk van de trekker en tilt de stal op. Zo rijdt je de stal eenvoudig van zijn plaats. De trekhaak en wielen zijn aan beide korte zijden van de stal te monteren zodat je de stal ook in een hoek kunt plaatsen ongeacht de situatie ter plekke. Je kunt de stal ook met een voorlader, verreiker of shovel verplaatsen. Hiervoor zitten onder de stal twee kokers waarin de lepels van een vorkenbord passen.