Machinefabrikant en stalinrichter Lely gaat naast de huidige lijn stalinrichting nu ook in de verlichting. Het lichtsysteem heet L4C,
wat staat voor Light for Cows.

Lely gebruikt voor de stalverlichting de armatuur van Agrilight, verft deze rood en verkoopt ze als L4C. De armatuur kan voorzien worden van zowel 400 Watt metaal­halidelampen als van hogedruksodium­lampen.

  • Armatuur van Agrilight
  • PC aansturing via netwerk
  • Verlichting individueel aansturen per armatuur

Het is mogelijk om in de armaturen 250 Watt lampen te installeren in stallen waar je alleen werkverlichting wilt. De fabrikant levert bij de lampen een compleet verlichtingsplan en een besturingseenheid in een aparte kast of op de pc.
Eigen IP-adres
Bij PC aansturing heeft elke armatuur een eigen IP-adres op een netwerk. De computer stuurt per lamp aan wanneer deze aan of uit gaat. Je kunt dus de lampen op een donkere plek in de stal eerder aan laten gaan dan die bij een lichtplaat of de open zijde van de stal. Een lichtsensor bepaalt wanneer het in de stal te donker is en wanneer de computer een lamp in moet schakelen.
Nachtverlichting
Aan de stalverlichting kan ook nachtverlichting worden toegevoegd zodat de koeien rust krijgen, maar dat je bij het afstallen toch voldoende licht hebt.