De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger introduceert een nieuwe triplemaaier. De Novacat X8.

De nieuwe machine heeft een betere bodemaanpassing en de kneuzer moet voor minder brokkelverliezen zorgen.

  • Novacat X8: nieuwe triplemaaier van Pöttinger
  • Werkbreedte 8,30 meter
  • Ook leverbaar met zwadafvoerband

Als basis gebruikt Pöttinger de bestaande maaibalken uit eigen huis. De totale machine heeft een werkbreedte van 8,30 meter. Er zijn meerdere combinaties mogelijk. Zo kun je een maaier voor de trekker in de fronthef hangen, maar ook drie maaiers in de driepuntsbok achter de trekker hangen. Je hebt in dat laatste geval wel een terugrijinrichting op de trekker nog.
Kneuzers
De X8 is te voorzien van een volledig vernieuwde kneuzer met tanden of polyurethaan walzen. Dei laatste werden door Pöttinger al in de getrokken maaiers gebruikt. Daarnaast is het ook mogelijk om de machine met zwadbord maar zonder kneuzer te krijgen.
Automatisch
De zijkappen van de maaiers zijn hydraulisch opklapbaar. Om de machine te bedienen kun je gebruik maken van Select Control en Power Control. Bij het eenvoudige Select Control kies je de functies met een joystick om ze vervolgens met de ventielen van de trekker uit te voeren. Power Control is een stuk luxer uitgevoerd. Deze isobus bediening biedt veel automatische functies. Verder is er een hectareteller een een urenteller om maar iets te noemen.
Transportband
En als laatste is er ook nog de Novacat X8 Collector. Die triplemaaier is voorzien van een transportband.