De werkbreedte is hydraulisch traploos instelbaar tussen 12,20 en 15,00 m. De aansturing is Isobus-compatible en bevat ook een wendakker-management. Ondanks de grote diameter van de rotors is het niet nodig in opgeklapte toestand bij transport de afzonderlijk harken los te nemen om onder een viaduct van 4 m hoogte door te kunnen. Dat kan met name voor loonwerkers resulteren in een forse besparing in tijd.
Mechanische aandrijving
De rotoren van de Liner 4000 hebben dezelfde 14-armige techniek die zich bij de Liner 2900 (werkbreedte 8 tot 9 m) en de 1750 (8 m) volgens Claas ruimschoots heeft bewezen. De stuurrollen lopen in een oliebad en zouden daardoor nauwelijks gevoelig zijn voor slijtage. Iedere rotor heeft mechanische aandrijving via afzonderlijk beveiligde koppelingsassen.
Grote steunwielen
De breedte van het zwad is mechanisch instelbaar tussen 1,50 en 2,60 m. De bandenmaat van de grote steunwielen is 620/40R22,5; dat gaat met name op de wendakker bodemverdichting tegen. Bij het heffen van rotoren komen deze tegelijkertijd ook wat dichter naar het hoofdframe toe. Dat is voordeel langs afrasteringen en bomen.
Hydraulische verstelling
Als optie levert Claas een hydraulische instelling van de rotorhoogte. De machine kost 76.000 euro.

Gerelateerde artikelen