Tijdens Ruwvoer 2009, dat op het grasland van de Waiboerhoeve in Lelystad plaatsvindt, is alle techniek te zien rondom de maïsoogst. Of zoals Sjon de Leeuw, adviseur van PPP AgroAdvies in Veehouderij Techniek zegt: “Er zijn verschillende maïsvelden te zien waarbij veschillende bemestingsvarianten zijn aangelegd. Ook is er mais middels de directzaaimethode in de grasstoppel gezaaid.”
Hakselen
Daarnaast tonen John Deere, Claas en New Holland hakselaars de laatste technieken op het gebied van opbrengstmeting en het variëren van snijlengte gerelateerd aan het drogestofpercentage van het gewas.
Aandrukken
Verder rijden transportsystemen de mais naar de kuil en worden tijdens het inkuilproces allerhande manieren van het aandrukken van het product getoond. Zo laat Ballast een OCE kuilverdeelvork op de shovel zien, komt De Kruyf Mechanisatie met een Claas Xerion met Holaras maisschuif naar Lelystad, toont Hoopman machines de Holaras maisschiuven en kuilverdelers en rijdt Kassböhrer met een Pistenbully rupstrekker met maisschuif op de kuil.

Gerelateerde artikelen