Het jaar 2010 is een belangrijk jaar voor het merk Vicon. 100 Jaar geleden vestigde oprichter Hermanus Vissers zich als loonwerker in de Haarlemmermeer.
Onder de naam Vicon (Vissers Constructiebedrijf Nieuw-Vennep) groeit het bedrijf uit tot een internationaal bekende landbouwwerktuigenfabrikant. Wereldwijd zijn er ondertussen meer dan 2 miljoen Vicon machines verkocht.
Spitmachine
In de vijftiger jaren van de vorige eeuw kreeg Vicon internationale bekendheid met de acrobaat en de pendelstrooier. In de jaren zestig heeft Vicon veel succes met haar bietenrooier. Ook breidt Vicon het programma uit met de spitmachine, een voor die tijd innovatief alternatief voor het ploegen, dat toen echter geen succes werd.

HP1600 grootpakpers
Begin jaren tachtig staat Vicon vooraan bij de introductie van de micro-elektronica in de landbouw. Het eerste product daarvan was de HP1600 grootpakpers. De Vicon fabriek in Nieuw-Vennep was 20 jaar geleden al bezig met de ISO standaard zoals we die nu kennen. Als eind tachtiger jaren de landbouwmarkt wereldwijd stagneert,vormen de bedrijven Vicon, Zweegers, Rivierre Casalis en Deutz-Fahr werktuigen samen de onderneming Greenland.
Kverneland
In 1998 neemt de Noorse Kverneland Group Greenland over. De productprogramma’s van beide fabrikanten vullen elkaar goed aan. In 2008 besluit Kverneland Group het aantal merken drastisch terug te brengen. Voortaan concentreert zij zich op haar twee sterke merken, Kverneland en Vicon. In 2010 is Vicon één van de twee hoofdmerken van de Noorse Kverneland Group. Vicon produceert nu machines in fabrieken in Nederland, Duitsland, Denemarken,Italië en Frankrijk.