Kverneland, de Noorse machinefabrikant, neemt dit najaar een minderheidsbelang van 30 procent in Gallignani. Door die samenwerking met deze Italiaanse fabrikant beschikt Kverneland weer over oprolpersen.
Nadat Kverneland haar fabriek in het Nederlandse Geldrop verkocht aan machinefabrikant Kuhn had het geen eigen oprolpersen en trommelmaaiers meer in het programma. Door samen te werken met het Italiaanse Gallignani heeft Kverneland in ieder geval weer de beschikking over oprolpersen en wikkelaars.
Wereldwijd
De persen en wikkelaars zullen onder de naam Vicon en Kverneland wereldwijd door het Kverneland dealernetwerk verkocht worden. Gallignani blijft de machines ook verkopen onder hun eigen naam, via het eigen dealernetwerk.
Agco
De Agco-merken Massey Ferguson en Fendt leveren ook oprolpersen van Gallignani in hun eigen kleuren. Dat blijft zo. Wel neemt Kverneland de verkoop en service van deze machines in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland, Spanje en Polen van de Agco-organisatie over. Kverneland zal de persen in die landen aan de MF en Fendt dealers leveren.