Favoriet

Voertechniek

Nieuwe computers voor PTM weeginstallatie

Het Italiaanse PTM fabriceert weeginrichtingen voor onder andere voerwagens. Fabrikanten als Sgariboldi, BvL en Strautmann maken gebruik van de weeginrichting van PTM. Dit jaar presenteert PTM de vernieuwde versie van de bekende Graphic en de compleet nieuwe Evolution met touchscreen.

De nieuwe computers moeten op termijn de vier computers vervangen die nu het leveringsprogramma van PTM voor voerwagens vullen. De Graphic heeft een kleurendisplay gekregen en de tiptoetsen hebben een nieuwe indeling. Daardoor lijkt de Graphic op de compleet nieuwe Evolution. De Evolution, met onder andere een touchscreen, is completer. Na het welkomstscherm verschijnt een menu met negen keuzes. Daarmee kunnen onder andere koppelgegevens, rantsoensamenstelling en voerkwaliteit worden ingegeven. Met de touchscreen richt PTM zich op zelrijdende voermengwagens. De Graphic en de Evolution onthouden 150 rantsoenen met elk maximaal 30 ingrediënten.

PTM heeft haar eigen Super Data Mix 5.xx software om de gegevens te verwerken of te exporteren naar een tekstbestand of Excel. Koppelen met managementpakketten is volgens de Italiaanse fabrikant ook mogelijk. De informatie moet met een geheugenkaart of USB-stick worden overgebracht. In de toekomst kan dat ook via een verbinding met een modem, dus zonder extra handelingen is alle informatie continu beschikbaar op de pc en in de computer op de voerwagen.