Leeslijst

Oogsttechniek

Krone introduceert nieuwe gedragen maaiers

Krone toont vijf nieuwe maaiers met nieuw design, nieuwe ophanging en verbeterde obstakelbeveiliging. Optioneel zijn deze nieuwe EasyCut R maaiers uit te rusten met vier steunpoten. Daardoor kunnen ze in transportstand worden weggezet.

De serie maaiers bestaat breedtes van 2,8 meter, 3,2 meter en 3,6 meter. De twee smalste maaiers zijn zowel met als zonder kneuzer verkrijgbaar. De 3,6 meter brede maaier alleen zonder. De maaiers zijn middels een constructie met een parallellogram opgehangen, net als de B970 vlindermaaier. Krone paste ook de obstakelbeveiliging aan. Achteruit rijden is niet meer nodig na een aanvaring. De maaier zwenkt vanzelf weer terug in werkpositie.

VERSTELBARE DRIEPUNTSBOK

De driepuntsbok van de maaier is in de lengte verstelbaar. Zo kan met een brede trekker toch met minimale overlap gemaaid worden. Met een smalle trekker kun je strak langs het ongemaaide gras rijden zonder een strook te laten staan. Voor het verplaatsen van de bok moet je wel negen bouten los en weer vast draaien.

NIET MEER OVER GEMAAIDE GRAS RIJDEN

De breedte maaier, de 360, heeft acht schijven. Door behalve de buitenste twee, ook de middelste twee uit te rusten met verhoogde schijfafdichting, blijft in het midden een strook over waarop geen gras komt te liggen. Daardoor hoef je in de volgende werkgang niet over het gemaaide gras te rijden.