Favoriet

Bedrijven

Krone boekt recordomzet

De Duitse landbouwmachinefabrikant Krone behaald in 2012 een recordomzet van 512 miljoen euro. Het jaar ervoor was dat nog 410 miljoen euro. Een stijging van 25 procent.

De Duitse landbouwmachinefabrikant Krone behaalde in 2012 een recordomzet van 512 miljoen euro. Het jaar ervoor was dat nog 410 miljoen euro. Een stijging van 25 procent.

Krone bouwde in 2012 meer dan 20.000 machines in de fabriek in Spelle. Een derde van die machines ging naar Duitsland, 35 procent naar landen in Centraal Europa, 17 procent naar Oost-Europa en 15 procent van de machines transporteerde het bedrijf over zee. Denk daarbij aan landen als Zuid-Afrika, Japan, Australië en Nieuw Zeeland. Maar ook de Verenigde Staten en China.

Investeren

Het afgelopen jaar investeerde Krone in twee steunpunten in de Amerikaanse staten Californië en Wisconsin. Daarnaast ging er zo’n 3 miljoen euro naar het nieuwe trainingscentrum in Spelle en nog eens 2,6 miljoen euro werd geïnvesteerd in een nieuw logistisch centrum.

Krone groep

De Krone groep, waaronder naast de landbouwfabrikant ook de producent van vrachtwagentrailers en aanhangers en het landbouwmachinedealerbedrijf valt, haalde vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro. Ook dat is een record.