Favoriet

Voertechniek

Bijzondere Trioliet

Trioliet, de fabrikant van voersystemen uit Oldenzaal, heeft een mengkuip met drie hydrostatisch aangedreven vijzels gebouwd voor een bijzondere combinatie. Het Franse bedrijf Pollen Direct gebruikt de combinatie om op locatie mengvoer te maken.

20130502_Trioliet_vrachtwagen_1Trioliet, de fabrikant van voersystemen uit Oldenzaal, heeft een mengkuip met drie hydrostatisch aangedreven vijzels gebouwd voor een bijzondere combinatie. Het Franse bedrijf Pollen Direct gebruikt de combinatie om op locatie mengvoer te maken.

Het werkgebied van Pollen Direct is Noord-Oost Frankrijk. Het bedrijf is actief in de grondstoffenhandel, rantsoenadvisering en mengvoerproductie. Wat Pollen Direct ook doet is op locatie, bij de veehouder dus, mengvoer maken. Lokaal geproduceerde granen vormen vaak een groot aandeel in die mengvoeders.

De oplegger, die voor wegtransport op de vrachtwagen gaat, bestaat uit een eigen dieselmotor, een hydrauliekunit, de kraan met telescopische giek en beweegbare cabine, de mengkuip en een extra hydrostatisch aangedreven as. Trioliet bouwde de 42 kuub grote mengkuip met aangepaste hydrostatische vijzelaandrijving.

Omgekeerde losklep

De cabine van de kraan gaat tijdens wegtransport met de vrachtwagen omlaag. De telescopische giek komt in de mengkuip te liggen. Een omgedraaide losklep, boven in de mengkuip gaat omlaag zodat de giek niet boven de menkuip uitkomt. De mengkuip werd speciaal voor deze combinatie geconstrueerd en heeft dus andere afmetingen dan de reguliere 42-kuubs mengkuip van Trioliet. Lossen van het mengvoer gaat via een extra grote losklep aan de achterkant van de mengkuip.

Vierde as

De combinatie kan zichzelf ook zonder vrachtwagen voortbewegen door de vierde hydrostatisch aangedreven as. Tijdens transport met de vrachtwagen, wordt de vierde as geheven.

20130502_Trioliet_vrachtwagen_2 20130502_Trioliet_vrachtwagen_3

Gerelateerde artikelen