Favoriet

Oogsttechniek

Sneller inkuilen met nieuwe EasyCut

De EasyCut CV320 zorgt voor een aanzienlijk kortere droogperiode van gras. Dat blijkt uit een test van de Duitse Agricultural Society (DLG) waarin de nieuwe Krone EasyCut CV320 is vergeleken met voorganger EasyCut CV320Q. De nieuwe machine heeft ten opzichte van de oude een zwaardere kneuzer met meer capaciteit. Volgens DLG zijn de tanden van de kneuzer agressiever gemonteerd.

Uit de testresultaten blijkt verder dat het gebruik van de nieuwe EasyCut de droogtijd verkort waardoor het risico in verband met het weer verkleind wordt. De kortere droogtijd houdt de voedingswaarde van het gras beter op niveau.

Een dag verschil

DLG voerde de test met de twee machines tegelijk uit. Direct na de test werden monsters genomen, om dat vervolgens na 24 uur nogmaals te doen. Doel van het nemen van monsters was een goed beeld krijgen van het droogproces.

24 uur na de test bleek het gewas dat gemaaid was met de nieuwe machine, de EasyCut CV320, 6,4 procent meer droge stof had dan het gras dat gemaaid was met het oudere type. In de praktijk zou het inzetten van de nieuwste machine er voor zorgen dat het gras een dag eerder ingekuild kan worden. Volgens Krone is het zelfs mogelijk ’s morgens te maaien en ’s avonds in te kuilen.

EasyCut_DLG test