Favoriet

Gewasverzorging

Beweid perceel te lijf met Joskin Renova

Joskin, vooral bekend van de silagewagens en mesttanks, bouwt ook diverse machines voor graslandonderhoud zoals bloters en weideslepen. Nu komt de Joskin Renova die in drie fasen het beweidde grasland weer als nieuw moet maken.

Joskin, vooral bekend van de silagewagens en mesttanks, bouwt ook diverse machines voor graslandonderhoud zoals bloters en weideslepen. Nu komt de Renova die in drie fasen het beweidde grasland weer als nieuw moet maken.

De eerste fase, waarmee de Joskin Renova beweid grasland te lijf gaat, zijn een soort van schaven die iets voorover staan en zo mestvlaaien, molshopen en oneffenheden grofweg uitvlakken.

Vervolgens komt een soort schraper, een rechtopstaand blad over de breedte van de machine die het werk van de schaven afmaakt. In de derde fase gaan de, in twee rijen geplaatste triltanden door de zode.

Starre of opklapbare Joskin Renova

De Renova is er in een starre variant van 2,4 meter en in opklapbare varianten van 4, 5 en 6 meter. De Renova heeft steunwielen waardoor het de bodemcontouren kan volgen en hangt met een ketting aan het driepuntsframe zodat het kan scharnieren ten opzichte van de trekker. De agressiviteit van de Renova stel je centraal in.

20131007_RENOVA_joskin

Détail RENOVA (2)

Détail RENOVA (1)