Favoriet

Mesttechniek

DubbelTwin Tandem mesttank van Roelama en DWM

Fabrikant van mesttanks Roelama en DWM, fabrikant van achtwiel tandemaggregaten, introduceren een nieuw type mesttank met een 8-wielig tandemaggregaat.

Door de verdeling van de last over 8 grote wielen, is de druk per wiel gering. Hierdoor kan met de nieuwe DubbelTwin Tandem mesttank met 24 ton verdeeld over 8 wielen gewerkt worden met een bandenspanning van 1,2 bar bij 40 km/uur.

Gedwongen en meelopend

Het hydraulische stuursysteem, aangestuurd door PLC,  werkt op basis van Can-Bus en Load- Sensing en voldoet daarmee aan de eisen op het gebied van veiligheid en levensduur. Om de veiligheid te waarborgen schakelt de besturing bij 25 km/uur uit. Bij stroomuitval, storing of systeemfouten zorgt de PLC er voor dat de gedwongen besturing direct wordt omgeschakeld naar meelopend gestuurd.

De DubbelTwin Tandem aggregaat rijdt op Vredestein Flotation Trac banden in de maat 600/60R30.5 met een doorsnede van 1495 mm en een breedte van 610 mm). Vanwege de radiale opbouw van de band zonder staalinlagen en het lossende profiel hebben de makers gekozen voor deze band.

De DubbelTwin Tandem mesttanken kunnen worden geleverd in groottes variërend tussen 13 en 23 m³. Standaard zijn de tanken uitgerust met onder meer een hydraulisch geveerde en verstelbare dissel, een K80 + K50 kogelkoppelingset, hydraulische beremming op 8 wielen en Vredestein banden Flotation Trac 600/60R30.5, De tanken zijn verkrijgbaar vanaf 89.150 euro.

Gerelateerde artikelen