Favoriet

Oogsttechniek

Nieuw systeem om kuil af te dichten

AgriCoverSystems, een studentenbedrijf aan de CAH Vilentum in Dronten, heeft een nieuw afdeksysteem voor kuilen bedacht. Bij het systeem zijn, zo melden de bedenkers, geen zand, grond of banden meer nodig.

Het nieuwe systeem bestaat uit stroken kuilkleed waarop druk wordt uitgeoefend door het op spanning te brengen. Dat zorgt volgens AgriCoverSystems voor voldoende druk op de kuilbult waardoor het voer z’n kwaliteit behoudt. Het systeem zou toepasbaar zijn in sleufsilo’s en op losse kuilbulten.

Stroken in twee breedtes

De stroken kuilkleed zijn gemaakt van monosil. De stroken kunnen twee breedtes hebben. De Silagecover100 is één meter breed en de 150-variant anderhalve meter. “De lengte van de stroken kunnen naar wens worden geleverd.” “Het denkproces en het uitwerken is begonnen in september 2013”, vertelt Marinus Hofman. Hij is verantwoordelijk voor de marketing. “Daarna zijn we op de beurs in Venray geweest. De reacties waren positief. Nu zijn we bezig het product te vermarkten.” AgriCoverSystems werkt samen met groothandel Wildeboer. Dat bedrijf is de producent en maakt het systeem in haar eigen zeilmakerij in Nieuwleusen.
Het team dat het studentenbedrijf AgriCoverSystem vormt (Foto: Erik Jan de Weerd)

Gerelateerde artikelen