Favoriet

Mesttechniek

Sectieafsluiting Vredo zodenbemester gps-gestuurd

Vredo Dodewaard heeft een gps gestuurde sectie afsluiting ontwikkeld voor de zodenbemester ZB3. De elementen worden mechanisch afgesloten en tegelijkertijd opgetrokken waardoor de schijven niet meer in de zode snijden.

Vredo_sectie_afsluiting-detail_resizeVredo heeft ervoor gekozen om de bemesters te voorzien van afsluitbare secties van ongeveer 80 cm. De 3-delige bemesters zijn opgedeeld in 5 secties en de 5-delige 12 meter bemester heeft 9 secties.

Storing- en slijtage gevoelige constructies werken kosten verhogend, daarom heeft Vredo er voor gekozen de constructie zodanig uit te voeren dat er geen extra delen zijn toegevoegd aan het bemestingselement zelf. Het systeem kan aangesloten worden op het bestaande hydrauliek systeem.

Voor bemesters in combinatie met Vredo zelfrijders levert Vredo het Autopilot GPS-RTK stuursysteem van Trimble met de Field-IQ sectiecontrol module voor aansturing van de bemestersecties. Indien bemesters achter andere merken zelfrijders of getrokken tanks rijdt,  moeten die machines voorzien zijn van een GPS stuursysteem met sectieaansturing. Hierbij worden de besturingsventielen voor de bemester aangestuurd worden vanuit het trekkende voertuig.

Vredo_sectie_afsluiting_resize

Gerelateerde artikelen