Favoriet

Verzorging

Voorbeschouwing Eurotier: Nedap Koe Positiebepaling

In Hannover op Eurotier laat Nedap Koe Postiebepaling zien. Op een stalplattegrond op pc, tablet of smartphone, is te zien waar in de stal een koe zich bevindt. Dat voorkomt zoeken naar een dier dat individuele zorg nodig heeft.

2In Hannover op Eurotier laat Nedap Koe Positiebepaling zien. Op een stalplattegrond op pc, tablet of smartphone, is te zien waar in de stal een koe zich bevindt. Dat voorkomt zoeken naar een dier dat individuele zorg nodig heeft.

Koe Positiebepaling is verkrijgbaar op Nedap’s Smarttag Hals waarbij de koe het label aan een halsband draagt. Echter, kies je voor Koe Positiebepaling, dan heb je wel een andere Smarttag Hals nodig hoewel die visueel gelijk is. Koe Positiebepaling is enkel verkrijgbaar op de Smarttag Hals en niet op Smarttag Poot omdat die tag onvoldoende ruimte biedt voor de extra technologie.

Bakens

In de stal komen bakens te hangen, om exact de positie van een koe, of beter gezegd Smarttag te bepalen zijn er meerdere nodig. Een baken heeft een doorsnee van zo’n halve meter.

De gebruiker van Koe Positiebepaling kan zelf een plattegrond van zijn stal uploaden in de bijbehorende software. Met een kalibratielabel wordt het systeem vervolgens ingesteld. Nedap stelt, dat als de bakens 10 tot 15 meter uit elkaar hangen, een koe op een meter nauwkeurig getraceerd kan worden.

Dierenarts

Koe Positiebepaling is niet alleen handig voor de veehouder zelf, ook de inseminator of dierenarts kan het systeem gebruiken. Iemand die vreemd is in de stal, kan zelf ook een label bij zich dragen in de stal en heeft zo zijn of haar eigen positie ten opzichte van de te vinden koe in beeld.

E