Favoriet

Oogsttechniek

Göweil-rondebalenpers

De wereld is een rondebalenpersenfabrikant rijker. Göweil, de Oostenrijkse fabrikant van vooral wikkelaars ontwikkelde zelf de G-1-rondebalenpers. De pers met vaste kamer voorziet de balen van net of folie vanaf twee rollen tegelijk.

De Göweil G-1 F125 perst balen met een diameter van 125 centimeter. Door de baal vanaf twee rollen met net of folie te voorzien, wordt de baal volgens de fabrikant dubbel zo snel omwikkeld. Bovendien hoef je minder vaak van de trekker om de lege rollen te vervangen. Ook is het mogelijk zowel een rol met net als een rol met folie in de pers te hangen. Via de terminal in de trekker kun je vervolgens switchen tussen net en folie.

De pick-up is pendelend opgehangen en kan aan beide kanten 15 centimeter bewegen. Door de constructie kan Göweil de curvebaan achterwege laten. De pick-up is 2,2 meter breed, de tanden staan op 51 millimeter van elkaar. De afstrijkers zijn vervaardigd uit kunststof. De fabrikant zegt daarvoor te kiezen omdat kunststof minder snel beschadigt door harde voorwerpen die niet in het gewas thuis horen.

AFC

De rotor heeft een diameter van 57 centimeter en Hardox-tanden. Auto Flow Control (AFC) zorgt dat verstoppingen voor de rotor automatisch worden verholpen. Het gewas kan gesneden worden met maximaal 30 messen.

Knikdissel

De pers kan worden geleverd met een knikdissel. Moet je over een onverhard pad of door een slechte weide ingang, dan kun je de dissel heffen waardoor de pick-up hoger komt te hangen en niet beschadigt. De knikdissel kan worden voorzien van een stikstofbal voor comfortabeler wegtransport.

Göweil G 5040 Kombi

De Göweil G-1-rondeballenpers kan worden gecombineerd met de Göweil G 5040 Kombi, een wikkelaar op een tandemonderstel die gecombineerd kan worden met rondebalenpersen van diverse fabrikanten. Nu kan er dus ook een blauwe Göweil-pers op.

20141004_Goweil_pers_1