Favoriet

Verzorging

Voorbeschouwing Eurotier: Lithium-ion scheerapparaten

Op Eurotier presenteren de Duitse firma Aesculap en de firma Heiniger uit Zwitserland allebei een veescheerapparaat met lithium-ion accu.

20141007_veescheerapparaat_HeinigerMet het veescheerapparaat van AesculapEconom Cl scheer je volgens de fabrikant 70 minuten non-stop. De tweede batterij kan in die 70 minuten worden opgeladen. Het mes maakt 2.750 toeren. Een display op de accu geeft de status weer.

Met ‘soft start’ komt het mes langzaam in beweging. Als het apparaat een uur niet gebruikt is, wordt de batterij automatisch uitgeschakeld. De aan-uit knop is nu een drukknop die verdiept in de behuizing ligt. De adviesprijs voor de Aesculap CL Econom met twee accu’s is 629 euro exclusief btw. Met één accu is de adviesprijs exclusief btw 499 euro.

Heiniger neemt het Xplorer-veescheerapparaat mee naar Eurotier, ook met lithium-ion accu. De Xplorer weegt 990 gram, mede door de behuizing van glasvezel. De lader heeft een display met leds waarop je kunt zien of de accu vol is. De accu zelf beschikt niet over zo’n system. Volgens Heiniger kun je in de praktijk zo’n twee uur scheren met het apparaat.

De Heiniger Xplorer kost 430 euro en is daarmee iets goedkoper als de Aesculap.

20141007_veescheerapparaat_Aesculap 20141007_veescheerapparaat_Heiniger_2